Voorwaarden
18 december 2015

Voorwaarden

Zorgeloos ondernemen met ClicksFactory!

Hier vind je de voorwaarden van ClicksFactory | webdesign, hosting & SEO |
Klik op de link om de voorwaarden te downloaden en in te zien.

clicksfactory-privacy

clicksfactory-algemene-voorwaarden

clicksfactory-voorwaarden-hosting

clicksfactory-voorwaarden-diensten

 

Meldplicht Datalekken

Vanaf 1 januari 2016 geldt de nieuwe wet genaamd ‘Meldplicht datalekken en uitbreiding boetebevoegdheid’ volgens de WPB (Wet Bescherming Persoonsgegevens). De beveiligingsverplichtingen staan beschreven in artikel 34A van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

Beleidsregels Meldplicht Datalekken

Gevolgen

Hieronder zullen we kort de gevolgen van de wet voor jouw website beschrijven zodat je het niet helemaal zelf hoeft door te nemen.
Wel word je geacht dit stuk te kennen als je klantgegevens opslaat op jouw website.

Ten eerste willen we je uitdrukkelijk melden dat je als klant bij ClicksFactory en als eigenaar van een website verantwoordelijk bent voor de inhoud van de webruimte. Betaalde en/of onbetaalde beveiligingsprogramma's zijn jou eigen verantwoordelijkheid. ClicksFactory is hierin enkel een adviseur. Het kiezen van een ‘passende beveiligingsmaatregel’ is de taak van de eigenaar van de website, de klant bij ClicksFactory. Dus neem de adviezen serieus! Een serieuze aanklacht voor een data-lek kan leiden tot een boete van €820.000,-.

Methoden om data lek te voorkomen of te traceren

SSL

Versleuteling van accountgegevens op jouw website. Koop deze bij ClicksFactory en laat deze implementeren op jouw website. Neem contact op voor meer informatie.
SSL Certificaten zijn al beschikbaar vanaf 15,- excl. btw per jaar.

RBAC (Role-Based Account Control) en ABAC (Attribute based Account Control)

Dit zijn goede methoden voor Authorisatiebeheer. Dit is prima te ondervangen door de juiste keuze in CMS (Content Management System) zoals WordPress of Magento. Zorg voor één identiteit per gebruiker. Ook moet je zorgen dat de inlogmogelijkheden van jouw personeelsleden die niet meer in dienst zijn tijdig verwijdert. Via een RBAC systeem kun je gebruikers gemakkelijk een rol toebedelen met bijpassende rechten.

Zorg voor goede wachtwoorden

Wachtwoorden zijn in te delen in 'zwakke wachtwoorden' en 'sterke wachtwoorden'. Een zwak wachtwoord is gemakkelijker te kraken. Dus zorg voor.. Zorg ook voor een beperkte levensduur van je wachtwoorden. Ik adviseer je om minimaal iedere 3 maanden het wachtwoord te veranderen.

Binnen een wachtwoord kun je het beste minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken gebruiken naast de kleine letters. Zorg dat je het wachtwoord goed kunt onthouden.

Beperk/blokkeer mislukte inlogmogelijkheden

Dit kan op verschillende manieren, ik zal hier binnenkort een tekst over schrijven omdat hier erg veel over te zeggen valt. Vaak kun je een beveiliging installeren op je CMS.

Laat je computer nooit onbeheerd achter zonder je systeem te vergrendelen!

Een data-lek, wat nu?

Ontdek je een lek, meld dit dan verplicht bij de volgende link

"Meldloket Autoriteit persoonsgegevens"

Voor meer informatie, kijk op cpbweb.nl.