Hoe kies je een domeinnaam voor jouw website?

Hoe kies je een domeinnaam voor jouw website?

 

Jouw domeinnaam kiezen is een serieuze aangelegenheid! Jouw keuze heeft namelijk gevolgen op vele vlakken…

ClicksFactory is “official registrar”, wij kunnen domeinnamen aanvragen en toewijzen aan hosts.

Je kunt de hosting van jouw website door ClicksFactory laten verzorgen, en voor domeinen buiten onze eigen hostingservices rekenen we een kleine meerprijs.

De prijs per domeinnaam varieert sterk, deze is afhankelijk van de gekozen extensie. Kies je voor hosting via ClicksFactory, dan zit daarin al de registratie van een domeinnaam (.nl en/ .com) bij in! Neem contact met ons op voor meer informatie en mogelijkheden!

Hoe kies je een goede domeinnaam?

Waar moet je op letten en aan denken als je een naam voor jouw nieuwe bedrijf en dus jouw website gaat verzinnen?
Wij geven je een aantal tips:

  • zorg dat jouw naam niet te lang is
  • is de naam makkelijk te onthouden?
  • is jouw naam makkelijk te spellen?
  • betekent het woord (jouw domeinnaam) iets anders in een andere taal?
  • is jouw naam ook nog goed leesbaar als het helemaal aan elkaar geschreven wordt?
  • let op, het “&-teken” wordt “en”, nog steeds goed leesbaar?
  • voel jij je goed bij de naam?
  • is de naam goed uit te spreken?

Is een domeinnaam ook belangrijk voor de vindbaarheid van mijn website?

Uiteraard bepaalt de naam van jouw website een groot volume van je organische zoekverkeer (direct ingetypte websitenaam, zonder bijvoorbeeld Google). Dus een passende en praktische naam kan een meerwaarde hebben. We hebben het dan over functioneel beschrijvende domeinnamen, voor zoekend verkeer zoals advocaat.nl of goede-zorg.nl.

Als jij de SEO (search engine optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie) goed hebt ingesteld op jouw website, is de organische vindbaarheid via een functioneel beschrijvende domeinnaam niet meer zo belangrijk. Je komt dan toch hoog in de ranking bij de zoekmachines (bijvoorbeeld Google).

Een goede domeinnaam bepaalt ook een stukje uitstraling van je bedrijf.

Je kan een statement maken in je domeinnaam, maar vooral is hierbij belangrijk dat jij je er goed bij voelt. Ook kun je voor een klein prijsje altijd nog verschillende domeinnamen koppelen en deze verwijzen naar je website.

Ook is het verhuizen van jouw website naar een andere naam een gemakkelijke klus. ClicksFactory kan dit voor je regelen.

Extensies van de domeinnaamdomeinnamen ClicksFactory II

Een extensie is het laatste stukje van de domeinnaam, bijvoorbeeld .nl, .com, .eu, .nu. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden!

Maar let op: de prijzen per extensie verschillen enorm. De extensie .nl is goedkoper dan dezelfde domeinnaam eindigend op .com. Bedenk dus van tevoren goed wat jij wilt en wat voor jouw organisatie belangrijk is.

Een extensie zegt ook iets over jouw bedrijf: de extensie .com kan duiden op een internationaal bedrijf. De extensie .nl duidt op een bedrijf dat alleen in NL acteert.

Verlengen van de domeinregistratie.

Bij ClicksFactory word je tijdig op de hoogte gesteld van het verlengen van je jaarlijkse domeinregistratie.

Maak kennis met de goede service van ClicksFactory!

Check de beschikbaarheid van je gewenste adres, leg hem vast, kies uit de voordelige pakketten en investeer daarmee in je toekomst.

Jouw domeinnaam is bezet, wat nu?

Er zijn al veel namen bezet, maar dat betekent niet dat alle namen ook echt in gebruik zijn. Gebruik de “WHOIS” functie om te achterhalen waar de domeinnaam die u graag zou willen hebben geregistreerd staat. ClicksFactory zou jou kunnen helpen bij de onderhandelingen om in het bezit te komen van de gewenste website.

Deze functie is erg handig, maar de prijs van de domeinnaam kan vrij gekozen worden. Wij zien vaak dat er belachelijke prijzen worden gevraagd voor domeinnamen die reeds geregistreerd zijn, dus misschien is het beter om een andere naam te kiezen?

Wij hopen dan ook dat jouw domeinnaam nog vrij is, deze kan je bestellen via ClicksFactory.

Als de door jouw gewenste domeinnaam wel bezet is als een buitenlandse website (bijvoorbeeld extensie .fr voor Frankrijk), maar dit bedrijf is niet actief in Nederland, dan zou je best toch voor deze naam kunnen kiezen. Natuurlijk onder de voorwaarde dat jij geen ambities hebt om met jouw bedrijf (met die naam) in het buitenland actief te worden!

Neem contact op met ClicksFactory, we denken graag met je mee en geven advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *