Je email instellen bij ClicksFactory.nl

Je email instellen bij ClicksFactory.nl

Je email instellen bij ClicksFactory.nl?

Clicksfactory heeft een emailserver die draait op Roundcube.

Als je overstapt, zorg dan dat je je email van je huidige server archiveert op je computer voordat je aan de slag gaat met je nieuwe emailserver. Installeer een exchange server zoals Outlook of Windows LiveMail, etc.. op de manier zoals hieronder beschreven.  Selecteer je gehele inbox en klik op “archiveren”. Klaar is kees.

Je maakt eerst je emailadres aan binnen je hostingomgeving, de inlog-gegevens van de hostingomgeving worden via e-mail naar je toegestuurd. Vervolgens is je email bereikbaar via webmail.jouwdomeinnaam.nl(of .com of anders) Je logt in via het door jouw aangemaakte mailadres en het bijbehorende wachtwoord. (zorg wel voor een veilig wachtwoord)

Vanuit hier kun je email verzenden en ontvangen en contactgegevens opslaan/importeren/bewerken.

De email van onze server kun je gemakkelijk instellen via een exchange server als Outlook of Windows LiveMail, etc.. Dit maakt het gemakkelijker om je email te archiveren/backuppen op je eigen computer.

Maak gebruik van de volgende instellingen:

Je kunt de volgende gegevens gebruiken (let erop dat je domeinnaam.nl vervangt door je eigen domeinnaam):

POP: mail.domeinnaam.nl
POP poort: 110

inkomende mail
IMAP: mail.domeinnaam.nl
IMAP poort: 143

uitgaande mail
SMTP: mail.domeinnaam.nl
SMTP poort: 25
Gebruikersnaam: email@domeinnaam.nl
Wachtwoord: je wachtwoord zoals je die hebt ingesteld
SSL: uit

SSL: aan (beveilig gratis of betaald uw email-pagina. Overleg dit met ClicksFactory.nl)

Wij adviseren om IMAP te gebruiken als je je e-mailaccount op meerdere computers wilt instellen of bijvoorbeeld op een computer en je mobiele telefoon. Al je ontvangen e-mails blijven dan namelijk op de server bewaard, waardoor je met een andere computer of apparaat ook weer je e-mail kunt ophalen adviseren om IMAP te gebruiken als je je e-mailaccount op meerdere computers wilt instellen of bijvoorbeeld op een computer en je mobiele telefoon. Al je ontvangen e-mails blijven dan namelijk op de server bewaard, waardoor je met een andere computer of apparaat ook weer je e-mail kunt ophalen

Wil je je emailgegevens versleutelen/encrypten zodat je zeker weet dat niemand je mail kan uitlezen, neem dan contact op via info@clicksfactory.nl

Ook kun je je email benaderen via de volgende app voor android devices:

Roundcube-app voor Android

Je kan je mailadres ook gewoon instellen via de standaard mailapplicatie op je mobiele telefoon, dit werkt voor zowel Android als voor iOS. Naar mijn idee werkt dit fijner.

Bij vragen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Met vriendelijke groet,

het team van ClicksFactory.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *