Wat is belangrijk voor mijn website? Belangrijke tips om je website en het bereik ervan te optimaliseren (de basis)

Wat is belangrijk voor mijn website? Belangrijke tips om je website en het bereik ervan te optimaliseren (de basis)

Wat is belangrijk voor mijn website?

Belangrijke tips om je website en het bereik ervan te optimaliseren (de basis)

Bedenk je van te voren wat je visie is op een succesvolle website. Wanneer deze succesvol is is voor ieder bedrijf of iedere persoon anders. Bedenk jezelf wat het doel is van je website. Is het een e-commerce platform, dan richt je je visie op het optimaliseren van conversie(online verkopen). Is het puur informatief, gebruik dan je aandacht om de informatie overzichtelijk te tonen. Er zijn vele verschillende CMS(content menagement system) systemen.

de meest gebruikte systemen: WordPress, Magento, Joomla, ModX, TextPattern, RefineryCMS, Drupal, Concrete5, DotNetNuke, Umbraco, tinyCMS, Xoops

De keuze voor je CMS bepaal je vooraf. Ik adviseer je om je hier goed in te verdiepen alvorens je een keuze maakt. Het is namelijk een heel karwei om over te stappen. Ben je handig met programmeren, dan kun je altijd kiezen om je eigen CMS te bouwen, al gaan hier bijzonder veel uren in zitten, weet ik uit eigen ervaring met www.rate-m.com. Weeg de voor- en nadelen goed af op basis van je gewenste functies. Kies hierbij voor een design met een balans tussen uiterlijk en functionaliteit.

SEO strategie kort samengevat

SEO(Search Engine Optimisation) betekent zoekmachineoptimalisatie. Dit is een strategie om bezoekers te krijgen op je website door middel van resultaten in zoekmachines. Door middel van een goede strategie kun je doelgroepgericht potentiële klanten uitnodigen om eens een kijkje te nemen op je website.

Je kan kiezen voor SEO en Betaalde klikken. Het is belangrijk dat je content(inhoud) van je pagina zonder betaald adverteren gevonden wordt op zoekmachines, anders blijf je betalen voor betaalde klikken. Betalen voor kliks is bijzonder effectien, maar werkt alleen zolang je betaalt voor de kliks. Het is dus beter om aan zoekmachines te laten zien wat jij zoal op je webpagina hebt staan. Het gaat niet vanzelf, je moet de zoekmachine helpen om je inhoud op de juiste manier te laten inlezen.

Wat je gaat doen:

Zoekwoord onderzoek: Kijk op SEO Book, Google Insights en Adwords External voor meer info.

Zoekwoord onderzoek doe ik ook op Global Market Finder, hier kun je vinden wat er zoal rondom je onderwerp gezocht wordt en hoe vaak. Ook kun je zien welke woorden er het meeste met jouw zoekwoord worden geassocieerd. Deze manier van content-aanpassen is belangrijk om in de zelfde taal te spreken als het gros van uw publiek.

Zorg voor een natuurlijke linkopbouw zodat aan de hand van de link de inhoud van uw bericht al duidelijk wordt. Ik gebruik meestal dit soort links: http://inkoopstunter.nl/xinzuo-all-round-handgemaakt-damascus-stalen-koksmes-8.html Hierdoor heeft de zoekmachine al een idee van wat hij op de pagina zal aantreffen. Mogelijk is het zinvol om de omschrijving niet al te lang te maken.

Optimalisatie op de pagina(on-page optimalisatie) via title tags en meta-descriptions is ook belangrijk. Geef iedere afbeelding een titel, een meta-omschrijving en een alt-tag. Dit ziet er zo uit in HTML: <img width=”290″ height=”232″ src=”/images/willem-is-een-geschikte-vent.jpg” alt=”Content Marketing Strategie is een must!!” title=”Deze afbeelding heeft een verhaal…etc..bla” />

Indexmenagement via een sitemap in Google op Search Console, via een sitemap kun je je website laten indexeren door Google, zo is hij op de hoogte van de structuur van je pagina’s en je inhoud. De meeste CMS systemen hebben dit automatisch ingebouwd. Zoek het op en lever de locatie van de bestanden aan de zoekmachine.

Met robots.txt bepaal je welke robots(bots en spiders) je toelaat en waar op je site dat ze wel of niet mogen kijken. Spiders kijken op je website en bots kunnen taken uitvoeren om je website te testen en te indexeren. Bots en spiders worden gebruikt door zoekmachines, hackers en concurrenten etc.. Een spider of bot is dus niet per definitie goed of slecht. Kijk goed welke info je wilt laten bekijken en testen door dit bestand juist te configureren. Dit bestand plaats je in de publicatiemap van je website.

Rich Snippets bepalen de weergave van de resultaten in de zoekmachine. Er zijn genoeg hulpmiddelen(betaald en gratis) bij de verschillende CMS systemen om dit te implementeren. Doe je het geheel zelf, dan heb je hier wel een klus aan.

voorbeeld rich snippets

Tagmanager is een tool om je tags snel probleemloos aan te passen voor optimalisatie van conversie en gerichter te adverteren op uw doelgroep. Ook kunt je hiermee AB-testen van de website.

Pagespeed (paginasnelheid) optimaliseren. Je paginalaadsnelheid is belangrijk voor vele klanten en zoekmachines. Het is namelijk zo dat een groot deel van je klanten de website verlaat zodra het laden van de pagina te lang duurt. Er zijn heel erg veel manieren om je pagina laadsnelheid te verhogen, daar ga ik later op in. Ik gebruik voornamelijk Full Page Caching. Het nadeel is dat dit wel je geheugen gebruikt. Hiermee creëer je een pagina-kopie die snel opgeroepen kan worden. Er hoeven dan weinig scripts / berekeningen worden uitgevoerd om de pagina te laden.

PR-onderwerpen:

Waardevolle content voor bezoekers is erg belangrijk. (jaja… daar kijkt Google tegenwoordig naar, vlak dit niet uit!) Het gaat niet meer zo zeer over zoekwoorden en zoekwoorden-optimalisatie. Het gaat tegenwoordig over relevante content en hoeveel het gedeeld wordt op sociale media.

Zelf content maken of werk uitbesteden–> Hiervoor kunt u bij mij terecht, ik zorg voor maximale vindbaarheid. Ik kan u adviseren over het distributienetwerk. Kijk naar een van onze platforms: eXposed.fit

Hosting, webdesign ClicksFactory

Hosting, webdesign bij ClicksFactory

Verspreid de inhoud via verschillende netwerken, zorg dat je geen duplicaten gebruikt. Dit kan uw SEO-score verlagen. Via linkbuilding op basis van inhoud van je artikelen kun je relevante clicks krijgen naar uw website via verschillende platforms. Ook wordt er gekeken naar hoe vaak je teksten worden gedeeld op social media en ook op basis daarvan wordt u door zoekmachines beoordeeld. Om meer populariteit te genereren via social media noemen we linkearning of linkbait. Dit is een belangrijk onderdeel van uw startegie.

Bouw een band op met je doelgroep

Succes toegewenst door ClicksFactory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *